De Zordo bizakodó a 2012-es EB-vel kapcsolatban

2011-12-15 18:56 írta: Administrator

Matthias de Zordo

A 2011-es év vízválasztó volt a német gerelyhajító Matthias de Zordo számára. Először az esélyeket felborítva megszerezte az aranyérmet a Világbajnokságon, majd később Brüsszelben a saját egyéni csúcsát 88,36m-re javítva megnyerte a „Samsung Diamond League” valódi gyémántért folytatott küzdelmét.

A 23 éves katona a tekintetét már a 2012-ben rá váró csatákra szegezi – nevezetesen a helsinkiben rendezendő Atlétikai Európa Bajnokságra és a londoni Olimpiára.

De Zordo a norvég gerelyes szupersztár Andreas Thorkildsen ellen, – pont Helsinkiben, a gerelyhajítás hazájában – ez minden bizonnyal a jövő év egyik legnagyobb küzdelmét ígéri.

Thorkildsen, aki kétszeres olimpiai és regnáló Európa bajnok, a szokásos kimagasló formájához képest kiábrándítóan fejezte be a 2011-es évet, visszatérő lágyéksérülése miatt elvesztette világbajnoki címét de Zordoval szemben.

De Zordo már alig várja az újabb rivalizálást. Egy interjúban, amit a német atlétikai szövetség „ Leichtathletik” újságjának adott, De Zordo a következőket mondta: “Andreas (Thorkildsen) nagyon felkészült lesz 2012-ben. Nem fogja megkönnyíteni a dolgomat. Az Atlétikai Európa bajnokság lesz az első esélye a visszavágásra, de én még 2011-nél is jobban fogok teljesíteni.

“Bízom benne, hogy képes leszek 90 métert, vagy többet dobni jövőre. Talán mind az EB-t, mind az Olimpiát sikerül megnyernem. Ez volna a csúcspont,” mondta.

Amikor a 2011-es év értékelésére kérték, De Zordo azt mondta, hogy az egyetlen dolog, ami hiányzott neki, az egy komoly küzdelem volt Thorkildsennel.

“ Majdnem tökéletes szezonról beszélhetünk, számomra csak egy apró dolog hiányzott: egy igazi küzdelem Andreasszal. A többi gerelyhajító teljesítménye természetesen nem volt rossz, de a gerelyhajítást érdekessé kell tennünk azáltal, hogy nagyszerű küzdelmeket mutatunk a közönségnek, ez a versenyek igazi attrakciója. Remélem Andreas a következő évre újra formába jön és Helsinkiben, majd Londonban emlékezetes küzdelmeket láthat a publikum,” tette hozzá.

A tél folyamán De Zordo nem csak a babérjain fog ücsörögni, hanem keményen készül a szezonra.

“A siker csak rajtam múlik; biztos vagyok benne, hogy Andreas sem fog tétlenkedni. Nagyon keményen fog dolgozni, hogy engem és a többi versenyzőt is sarokba szorítson.”

A 29 éves Thorkildsen már megerősítette, hogy mesterhármasra készül Helsinkiben.

“Ez lesz az első alkalom, amikor az EB és az Olimpia ugyanabban az évben lesz. Nem hiszem, hogy ez bárkinek problémát fog okozni. Ha az Európai Atlétikai Szövetség megfelelően időzít, fel lehet készülni egy szezonon belül két csúcspontra. Remélhetőleg jól fog elsülni a dolog, minden esetre ez egy újfajta kihívást jelent.

“Minden szezonhoz ugyanúgy állok hozzá. Nekünk itt lesz az Európa Bajnokság, míg például az amerikai atlétáknak nem lesz komoly nemzetközi versenyük. Számomra az EB kiemelten fontos.”

forrás: european-athletics.org

Vissza